Dominic Fritz: am semnat contractul pentru instalarea a 11 stații de încărcare rapidă pentru noile autobuze electrice – este important pentru dezvoltarea durabilă a transportului public în Timișoara

Primarul Dominic Fritz a semnat un contract important pentru dezvoltarea durabilă a transportului public în Timișoara.

Anunțul a fost făcut de municipalitate într-un comunicat de presă.

În cadrul acestui proiect, se vor instala 11 stații de încărcare rapidă pentru noile autobuze electrice. Încă 4 stații suplimentare vor fi instalate într-un lot separat la depoul STPT de pe bulevardul Dâmbovița. Această investiție reprezintă un pas important pentru promovarea mobilității durabile și a reducerii impactului asupra mediului în municipiul Timișoara. Noile autobuze electrice contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon și la îmbunătățirea calității aerului în Timișoara, eficientizând operarea noilor autobuze electrice. La stațiile rapide încărcarea durează aprox 40-50 minute, iar la cele normale, de acum, durează 4-5 ore. De asemenea, la cele rapide, se pot efectua încărcări de câte 10 minute între curse, astfel încât autobuzele să aibă continuitate pe traseu“, a declarat Dominic Fritz.  

Locațiile stațiilor de încărcare sunt următoarele:

•             Depoul STPT (Societatea de Transport Public Timișoara) de pe Calea Stan Vidrighin – 1 bucată

•             Capăt de linie Zona Industrială Freidorf pe strada Paul Morand – 1 bucată

•             Capăt de linie Calea Șagului – 3 bucăți

•             Sensul giratoriu de la AEM – 2 bucăți

•             Strada Oituz (ambele sensuri) – 2 bucăți

•             Stația de la Poștă – 2 bucăți

Valoarea totală a investiției este de 2.787.313,21 lei (fără TVA), iar firma câștigătoare a contractului este XELA-INSTAL SRL. Execuția se va finaliza în termen de 6 luni de la emiterea ordinului de începere.

Primăria Municipiului Timișoara a achiziționat 44 de autobuze electrice în cadrul unui proiect cu fonduri europene în cursul anului 2023. Administrația locală va continua investițiile în infrastructura de transport ecologic, contribuind la un mediu mai curat și la o calitate superioară a vieții pentru toți locuitorii orașului.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole