Dominic Fritz: am crescut absorbția fondurilor europene de la 0.2% la 80% – zeci de proiecte au fost în moarte clinică – Nicolae Robu s-a înconjurat de șpăgari

Primarul Dominic Fritz a declarat prin intermediul unui comunicat de presă al USR Timiș că în trei ani de când conduce administrația Timișoarei rata de absorbție a fondurilor europene a crescut de la 0,2% la 80%.

Acesta îi acuză pe cei de la PNL Timiș că îl atacă în disperare deoarece “atât de evident este contrastul“ și îl acuză la rândul său pe fostul primar Nicolae Robu că s-a înconjurat de șpăgari.

În octombrie 2020, când timișorenii m-au ales primar, rata de absorbție din proiectele pe fonduri europene a fost de 0,2%. După 8 ani de administrație Robu, zeci de proiecte au fost în moarte clinică. În doar 3 ani de eforturi uriașe, administrația mea a absorbit peste 80% din fonduri și vom ajunge la 90% până la sfârșitul anului. Este o realizare de care sunt mândru. Se datorează unei echipe extraordinare. În loc să mă înconjor de șpăgari cum a făcut-o Nicolae Robu, am clădit o echipă de profesioniști la Primărie. Așa am reușit să deblocăm și zeci de anvelopări de blocuri care reduc cheltuieli a mii de timișoreni. Vom duce toate cele 68 de anvelopări până la capăt, chiar dacă unele din ele din bugetul local. În ultimii 3 ani am reușit să absorbim 471 milioane lei doar din Programul Operațional 2014 – 2020. În același timp, am atras și semnat contracte de finanțare doar prin PNRR în valoare de 810 milioane lei. Înțeleg că disperarea e mare la PNL pentru că e atât de evident contrastul. Administrația Robu-PNL a trucat mai multe concursuri decât a implementat proiecte europene. Dacă rata de absorbție ar fi un meci de fotbal, din 100 de șuturi Robu n-a nimerit nici măcar o singură dată poarta. 0,2%“, arată Dominic Fritz în comunicatul USR Timiș.

Primarul Timișoarei susține că administrația PNL a Consiliului Județean Timiș, condusă de Alin Nica, a eșuat lamentabil nefiind în stare să finalizeze nici măcar opt proiecte aflate în implementare.

Ultimul care trebuie sa dă lecții este președintele Consiliului Județean, care a eșuat lamentabil sa ducă unul dintre doar cele 8 proiecte pe fonduri la capăt. Drumul Județean prin Dumbrăvița are contract semnat din 2018, iar 5 ani mai târziu timișenii încă sunt chinuiți de cozi infernale, iar proiectul va trebui să primească bani din noul ciclu de finanțare. Din fericire, gargara pre-electorală a PNL nu poate duce pe nas timișorenii, care văd zi de zi investițiile care mișcă Timișoara. Răspunsul PNL Timiș pare să fie să vină în fața alegătorilor din nou cu Mister 0,2%. Eșecul lor va fi, din nou, succesul Timișoarei“, a mai precizat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole