Dominic Fritz a semnat certificatul de urbanism pentru noul stadion: clasa politică timișoreană să facă lobby puternic la București

Primarul Timișoarei Dominic Fritz și-a pus ieri viitorul mandat pe masă.

Acesta a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a semnat certificatul de urbanism pentru noul stadion care se va construi pe locul vechiului Dan Păltinișanu.

Decizia, deși primită cu entuziasm de timișoreni și de cei din peluze, înseamnă cu o mare probabilitate pierderea alegerilor din 2024.

Am semnat azi(n.r.ieri) certificatul de urbanism pentru noul stadion de 30.000 de locuri care va lua locul actualului stadion Dan Păltinișanu. Mâine (n.r. astăzi) Arhitectul Șef al Timișoarei, Gabriel Almăjan, se va afla la București pentru mai multe discuții tehnice privind planificarea urbanistică a sălii polivalente și a stadionului. Împreună cu el vor participa la discuții viceprimarul Cosmin Tabără și o delegație a Consiliului Județean. Chiar dacă sala polivalentă este o investiție de care va răspunde Primăria Timișoara, iar de stadion Consiliul Județean Timiș, dacă nu lucrăm toți împreună nu va ieși nimic din niciunul dintre obiective. Și fără finanțare din bugetul de stat nu va fi posibil oricum. Mă aștept ca toată clasa politică timișoreană să se mobilizeze și să facă lobby puternic la București pentru ca sala polivalentă și stadionul să devină realitate cât mai repede. Timișoara a pierdut deja prea mult timp și a rămas mult în urma altor orașe cu infrastructură sportivă modernă“, a declarat Dominic Fritz.

Timișoara merită să aibă un stadion modern și o sala polivalentă pe măsură. Merita oricum de multă vreme.

Însă, din punct de vedere politic decizia de ieri este practic salvarea PNL Timiș de la desființare.

Meritele pentru viitorul stadion vor fi confiscate de Consiliul Județean, adică de PNL, în timp ce sala polivalentă, gestionată de Primăria Timișoara, deci de USR, nu va primi în mod cert finanțare, deoarece nici PNL și nici PSD, care conduc Guvernul și au în mână resursele, nu au niciun interes să-i finanțeze lui Dominic Fritz nicio sală polivalentă, ci își vor finanța doar obiectivul de care să-și lege propriile interese politice în 2024.

Dominic Fritz are meritul că nu a ținut cont de acest aspect și poate miza doar pe lipsa fondurilor alocate, pentru că doar așa jocul politic se poate întoarce în favoarea sa.

Oamenii întrebă simplu: cine a făcut stadionul? Cine îl administrează și cine îl finanțează. Astăzi PNL și PSD, primăria doar rezolvă birocrația pentru beneficiile politice ale altora.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole