Deputatul Forța Dreptei Timiș, Claudiu Chira: Guvernul PSD – PNL trebuie să oprească jaful din energie – Jos taxele din facturile românilor la energie

Deputatul de Timiș, Claudiu Chira, a declarat că la nivel parlamentar Forța Dreptei a inițiat un proiect de Lege care poate reduce imediat prețurile la energia electrică și gazele naturale.

“Reducem la jumătate prețurile la energie! Împreună cu colegii parlamentari din Forța Dreptei, am inițiat un proiect de Lege care poate reduce imediat prețurile la energia electrică și gazele naturale. Propunem aplicarea imediată a următoarelor măsuri reale de reducere a prețurilor la energie: reducerea TVA la 5% la energie, eliminarea treptată a contribuției pentru cogenerare, eliminarea treptată a certificatelor verzi, eliminarea accizei la energie, aplicarea măsurilor de compensare pentru toți consumatorii“, a declarat Claudiu Chira.

Jos taxele din facturile românilor la energie

“Proiectul de Lege inițiat alături de colegii parlamentari din Forța Dreptei reprezintă o soluție de dreapta liberală, concretă, pentru reducerea prețurilor la energie, prin reducerea și eliminarea unor taxe percepute de stat, care se poate aplica imediat, fără noi complicații birocratice pentru companiile din sectorul energetic. În plus, spre deosebire de soluțiile eșuate ale Guvernului de incompetenți din PSD și PNL, propunerea legislativă a grupului parlamentarilor independenți de Dreapta se poate aplica retroactiv pentru toți consumatorii, pentru toată perioada noiembrie-martie, inclusiv pentru cei care au depășit limitele de consum lunar stabilite prin lege, pentru nivelul de consum care se încadrează în aceste limite, prin regularizare și stornare a diferențelor de preț facturate în plus. Guvernul PSD – PNL trebuie să oprească jaful din energie pe care statul îl face pe spinarea românilor și să renunțe la taxele și veniturile nesimțite pe care le colectează din facturile la energie. Jos taxele din facturile românilor la energie“, a mai precizat deputatul Forța Dreptei Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole