Timiș: o Dacia Duster – mașină căutată având suspiciunea de clonă în Spania – găsită la vamă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad, au depistat, la controlul de frontieră, un cetățean român care conducea o mașină semnalată ca fiind căutat de autorităţile din Spania.

​Miercuri, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean român, în vârstă de 39 ani, conducând un autoturism marca Dacia Duster, înmatriculat în Spania.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca „bun căutat având suspiciunea de clonă“, alertă introdusă de autorităţile din Spania, în anul 2022. Ca urmare a verificărilor suplimentare în bazele de date s-a constatat că seria VIN electronică a mijlocului de transport aparține tot unui autoturism Dacia Duster, care apare semnalat furat și cu înmatricularea suspendată, iar deținătorul autoturismului este altă persoană decât cea din talonul prezentat la control. Bărbatul a declarat că a cumpărat  autoturismul de la o persoană necunoscută, în Spania„, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră timișeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Drept urmare, autoturismul a fost indisponibilizat, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror în vederea stabilirii întregii activități infracționale și a persoanelor implicare, urmând ca la definitivarea verificărilor să fie luate măsurile legale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole