Cristi Puiu vine la Timișoara. Sâmbătă și duminică în Aula Magna a Universității de Vest

Asociația Culturală Oaza Team vă invita la al patrulea weekend al atelierului de film Istoria cinemaului povestită tinerilor din scaunului regizorului, avându-l invitat pe Cristi Puiu.

Vor avea loc două întâlniri, sâmbătă 28 mai și duminică 29 mai, de la ora 17, în Aula Magna a Universității de Vest Timișoara.

Filmele de săptămâna trecută au fost „Look back in anger” de Tony Richardson si „A Woman Under the Influence” de John Cassavetes.

Ceea ce ne propune Cristi Puiu cu acest eveniment, este o incursiune subiectivă în istoria cinemaului sub forma unui serial. Vor fi prezentate filme istorice sau filme uitate, genuri și școli de film, care au marcat istoria cinematografiei sau au contribuit într-un fel sau altul la formarea sa ca artist.  

Desfășurarea evenimentelor este prevăzută a fi pe parcursul lunilor mai-iunie și septembrie-noiembrie, la sfârșit de săptămână, de la ora 17. Proiecțiile au loc alternativ la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș (Intrarea de pe strada Henri Coandă) și la Casa Artelor (Strada Ep. Augustin Pacha nr. 8) și Aula Magna a Universității de Vest Timișoara. Proiecțiile vor fi precedate de prezentarea filmelor, a contextului in care au fost alese, fiind urmate de discuții conduse de regizorul Cristi Puiu. Evenimentul se adresează în special tinerilor între 14 și 25 de ani.

Cristi Puiu s-a născut în anul 1967, la București. Începe, în 1992, studii de pictură la École supérieure d’art visuel din Geneva, pe care le abandonează pentru a se înscrie la secția de film. A regizat: Marfa și banii (2001), Moartea domnului Lăzărescu (2005), Aurora (2010), Sieranevada (2016) Malmkrog(2020).

A primit numeroase premii, dintre care amintim trofeul Un Certain Regard in 2005 pentru Moartea Domnului Lazărescu și în 2020 premiul pentru cel mai bun regizor pentru Malmkrog, in sectiunea Encounters, a Festivalului de film de la Berlin.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole