Conducerea PNL a CJ Timiș acuzată că folosește ziarul județului ca ghioagă politică – va fi sesizată Curtea de Conturi pentru ziarul de 1 milion de lei

USR Timiș acuză conducerea PNL a CJ Timiș, în speță pe șeful administrație județene, Alin Nica din Dudeștii Noi și pe vicepreședintele Alexandru Proteasa din Moșnița Nouă, că folosește ziarul județului în scopuri politice și nu pentru informarea cetățenilor.

Monitorul Consiliului Județean Timiș, scos pe banii tuturor timișenilor, folosit pe post de „ghioagă” politică de Nica și Proteasa. Disperați că nu le mai iasă combinațiile financiare pe banii timișenilor, Alin Nica și Alexandru Proteasa folosesc Monitorul CJT pentru atacuri politice infame și lipsite de onestitate. Astfel, în numărul din luna august a ,,Agendei CJT”, acesta fiind numele publicației scoase sub egida instituției, vicepreședintele Proteasa își exprimă indignarea că primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu a fost de acord cu transferul unei porțiuni de teren din aria fostului Centru Militar Județean. CJT deține acolo un spațiu amplu, unde ani buni nu a fost în stare, la fel precum în cazul tuturor investițiilor anunțate, să ridice o parcare, așa-zis publică. Spunem publică, întrucât CJT ar urma să încaseze bani frumoși de la șoferii din Timișoara și nu numai, ulterior finalizării obiectivului. Supărat pe refuzul întemeiat al primarului Timișoarei de a ,,cădea la pace”, cu diriguitorii CJT, într-o afacere nebuloasă, în cel mai bun caz, Proteasa lansează acuzații aiuritoare și nefondate la adresa lui Dominic Fritz. Și toată campania are loc în paginile unei publicații editate și din banii timișorenilor, la costuri exorbitante“, arată USR Timiș, într-un comunicat de presă.

Filiala partidului va sesiza Curtea de Conturi.

Constatăm că, în loc să se ocupe de marile proiecte ale județului, lăsate toate în paragină, ca de pildă Stadionul Dan Păltinișanu, Castelul Huniade, Bastionul Theresia și multe altele, Alin Nica și locotenenții săi se folosesc de banii publici pentru răfuieli politice rușinoase. Pe această cale, USR Timiș va sesiza Curtea de Conturi pentru a stabili cât de legal și de oportun este să-ți ataci adversarii politici pe banii contribuabililor din Județul Timiș și din Timișoara“, mai arată USR Timiș.

Conform Planului Anul de Achiziții Publice al CJ Timiș din anul 2021, disponibil AICI, administrația județeană a organizat două licitații privind atribuirea unor contracte cadru pentru doi ani pentru tipărirea Agendei CJ Timiș și distribuirea Agendei CJ Timiș.

Din document reiese că atribuirea s-a făcut la prețul de 473.000 de lei pentru fiecare serviciu, în total 946.000 de lei.

Interesant este că de licitații s-a ocupat un anume Cosmin Ungureanu, fost angajat al Primăriei Dudeștii Noi pe vremea când actualul șef al CJ Timiș, Alin Nica, ocupa funcția de primar al comunei și care a fost printre primii salariați transferați în Consiliul Județean după alegerile din toamna lui 2020.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole