Comuna Pesac va avea pentru prima dată denumiri de străzi. Primăria solicită sugestii de la cetățeni

Comuna Pesac va avea pentru prima dată denumiri de străzi.

Până acum la nivelul comunei existau doar numere de casă, însă situația se va schimba în viitorul apropiat.

“Așa cum va informam mai demult vom fi nevoiti sa denumim strazile din Comuna PESAC, deci va fac aceasta propunere de denumiri. Astept eventuale propuneri de modificari prin mesaj privat, pentru a nu crea discutii inutile in cadrul postarii“, se arată în anunțul primăriei către cetățeni.

Legislația spune că adresa este formata din stradă și număr

“Până acum Pesacul nu a avut denumiri de străzi doar numere de casă. Dar legislația spune ca adresa este formata din stradă și număr. Si mai nou suntem obligați sa ne înscriem în RENNS și avem nevoie de denumiri de străzi pentru a putea sa introducem datele Registrul electronic național de nomenclatura stradală. Am dori sa rezolvam situația pana la sfârșitul anului“, au declarat reprezentanții administrației locale.

Primele sugestii au și apărut pe pagina de Facebook a Primăriei.

“Să rămână la plural toate! Plopului să devină Plopilor, Molidului să devină Molizilor și restul care sunt la singular….!“, spune George Chisavu.

“Ideea denimirii strãzillor cu nume de copaci si plantarea pe fiecare stradã a copacilor cu denimirea respectivã ar schimba aspectul Pesacului si calitatea aerului. Si poate având un copac frumos la stradã unii ar mai face si curãtenie. Succes cu proiectul“, este dorința lui Mihai Angel Maris.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole