CJ Timiș nu mai cumpără HangAir-ul de la Aerodromul Cioca destinat Capitalei Europene a Culturii – motivul invocat de Alin Nica este halucinant: era prea greu de făcut

Fumigenele lansate de Alin Nica de la preluarea mandatului de șef al CJ Timiș încep să îi cadă în cap precum o ploaie cu grindină.

Ultima mostră a incompetenței administrației PNL a CJ Timiș este neputința în privința achiziționării unui cort, denumit de peneliști pompos HangAIR, care ar fi trebuit amplasat la Aerodromul Cioca unde urmează să se desfășoare mai multe concerte cu ocazia Capitalei Europene a Culturii și care ar fi fost folosit pentru adăpostirea participanților în caz de vreme nefavorabilă.

HangAIR-ul trebuia să fie cumpărat încă de anul trecut, lucru care nu s-a întâmplat, fiind pe lista de investiții a CJ Timiș din 2022, prevăzut cu o sumă enormă, de peste 12 milioane de lei, având în vedere că urma să fie o construcție temporară.

Un milion de lei trebuiau plătiți din bugetul propriu al CJ Timiș și alte 11 milioane de lei pe bugetul de infrastructură acordat de Guvern pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

Astăzi, 31 martie 2023, șeful CJ Timiș, a anunțat nonșalant că investiția nu se va mai realiza.

Motivul este unul halucinat: proiectul ar fi fost prea greu de pus în practică.

Am renunțat pentru că primăria ne cere PUZ și autorizație de construire, deși era o construcție temporară în intenția noastră și atunci să nu mai intrăm în discuții și dispute administrative, am hotărât să renunțăm la această idee pentru că nu mai e timp de astfel de dispute.(…) Pe viitor, nu renunțăm la ideea respectivă, dar, dacă astea sunt condițiile, înseamnă că o să ia câțiva ani să o ducem la bun sfârșit și atunci trebuie să gândim o soluție, poate, permanentă”, a spus Alin Nica, citat de Radio Timișoara.


Ideea privind HangAIR-ul a fost însă ventilată pe Facebook de PNL Timiș și de Alin Nica pe tot parcursul anului trecut, cu intenția de a ne arăta mărețele realizări ale administrației peneliste care de doi ani și jumătate se laudă practic doar cu proiectele majore moștenite de la administrației PSDobra.

Pe 8 august 2022, PNL Timiș susținea următoarele:

Administrația liberală de la Consiliul Judeţean Timiş are în vedere investiții ample pentru Aerodromul Cioca. Președintele #liberal al CJ Timiș, Alin Nica, a anunțat că se va achiziționa un „HANGair”, o structură temporară, care se montează rapid și care poate adăposti 17.000 de persoane. Construcția va putea fi mutată și în alte locuri din Timișoara sau județ. Pentru acest „HANGair” necesar în cadrul programului „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”, se vor accesa fonduri de la Ministerul Culturii.  #administratieliberala #TimisulEuropean“, se laudat penibil PNL-iștii pe pagina de Facebook.

La fel a procedat și șeful CJ și PNL Timiș, Alin Nica, care pe 12 septembrie 2022 susținea următoarele:

Consiliul Județean are în plan realizarea HANGAir la Aerodromul Cioca deoarece Primăria dă din umeri când antreprenorii culturali și organizatorii de evenimente cer spații. Instituția în numele căreia vorbește viceprimarul pe la conferințe USR a rugat Consiliul Județean, să îi ajute cu locații pe operatorii culturali pentru că Primăria nu are și nu poate să facă. Am zis atunci că ne mai gândim și probabil le vom da deoarece nu merită cultura să sufere din cauza incapacității lor“, a scris Alin Nica pe Facebook.

Nevăzându-și propria incompetență, Alin Nica revine pe 21 septembrie 2022, cu următorul text:

Modernizarea și retehnologizarea Muzeului Național de Artă, revitalizarea Bastionului Theresia, HANGAir pentru evenimente de anvergură și spații expoziționale în centrul Timișoarei. Acestea sunt investițiile Consiliului Județean pentru care am solicitat fonduri de la Ministerul Culturii în cadrul Programului Național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”. (…) O altă investiție majoră vizează Aerodromul Cioca, unde se dorește amplasarea unei structuri speciale pentru găzduirea evenimentelor culturale de mare anvergură. Proiectul HANGAir include echipamente de sonorizare, sistem de lumini, scenă, ecran led, dar și sistem de ventilație și încălzire, o soluție extrem de practică pentru crearea unui spațiu cultural generos într-un timp scurt“, scris Alin Nica, plin de entuziasm pe Facebook.

Ce se întâmpla în realitate în cadrul CJ Timiș și de ce susținerile lui Alin Nica și ale PNL Timiș erau minciuni sfruntate?

Deoarece conform liste de investiții din 26 octombrie 2022, adică la o luna de la declarația triumfătoare de mai sus, CJ Timiș a tăiat banii prevăzuți pentru HANGAir, de la 12 milioane de lei cât erau prevăzuți inițiat la doar 3,5 milioane de lei, pentru ca apoi toată suma să fie tăiată, așa cum puteți vedea mai jos.

Așadar, încă un proiect ratat de administrația PNL a CJ Timiș care seamănă tot mai mult cu Hopa-mitică – Alin Nica cade-n fund până nu se mai ridică.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole