Centru de evaluare a pacienților cu Covid-19, la Spitalul Județean Timișoara

Se fac pregătiri pentru noul val de Covid-19, mai ale că numărul persoanelor infectate este în creștere. Astfel că, Spitalul Județean Timișoara a anunțat că se înființează un centru modular de evaluare destinat exclusiv pacienților cu Covid-19.

Spațiul total al centrului este de 40 metri pătrați, segmentat pe suprafața a trei containere noi, dispuse exterior clădirii spitalului, pe platforma din apropierea intrării în UPU.

“Amenajarea distinctă a centrului este concepută pentru protejarea pacienților și personalului din întregul spital astfel că activitatea medicală, din toate secțiile acestuia și din ambulatoriu, se va desfășura nestingherită și la capacitate maximă. Zona modulară va fi demarcată cu inscripționări vizibile de la intrarea laterală spitalului, cea care duce către UPU”, transmite reprezentanți Spitalului Județean Timișoara.

Centrul va funcționa exclusiv pentru pacienții confirmați Covid-19 prin teste de laborator RT-PCR și/ sau teste rapide antigen.

“În funcție de adresabilitate, putem asigura și evaluare pediatrică. Dispunem de suport medical de specialitate necesar protejării copiilor și suntem pregătiți pentru investigații clinice și pentru a indica tratamentul adecvat fiecărui pacient în parte. Mulțumim tuturor celor care au făcut ca acest centru să devină operațional. Existența unui astfel de centru medical gratuit, atât pentru adulți cât și pentru copii, previne apariția formelor critice ale bolii infecțioase”, spume Sorin Barac, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Programul de funcționare este de luni până vineri, între orele 08.00 – 12.00.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole