Cătălin Drulă îl asigură pe Sorin Grindeanu că Centura Timișoara Sud se va finaliza

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, îl asigură pe fostul premier Sorin Grindeanu că Centura Timișoara Sud, proiect aprobat în scurtul său mandat de prim-ministru, nu mai are nicio problemă birocratică și că lucrările vor prinde aripi.

Lucrările la varianta de ocolire din sudul oraşului Timişoara au fost deblocate odată cu emiterea autorizaţiei de construire pentru suprafeţele de teren suplimentare, a anunţat, pe Facebook, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Proiect deblocat integral: Centura Timişoara Sud. Acest lucru era necesar şi esenţial pentru realizarea soluţiilor tehnice la intersecţiile modificate şi pentru relocarea unor utilităţi, spre exemplu”, a scris ministrul de resort.

Cătălin Drulă a precizat, în context, că se aşteaptă ca antreprenorul să crească mobilizarea în teren şi, implicit, să finalizeze lucrările în cursul anului viitor. Momentan, stadiul fizic este de peste 30%. Se lucrează la structuri, decopertări, terasamente, relocări de utilităţi.

Cei 25 de km ai Centurii Timişoara Sud cuprind 5 intersecţii, 3 noduri rutiere, 3 poduri, 7 pasaje şi 2 parcări de scurtă durată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole