Caravană umanitară Barcelona-Timişoara. Spaniolii aduc ajutoare pentru Cernăuţi și preiau 70 de refugiați care să fie transferați în Spania

O caravană formată din 15 vehicule, inclusiv autoturisme şi furgonete, care a plecat joi din Catalonia (Spania), cu medici şi ajutoare pentru refugiaţii de război din Ucraina, va ajunge vineri la Timişoara, de unde va prelua până la 70 de refugiaţi care doresc să ajungă în Spania.

Din convoi fac parte 29 de persoane, printre care sunt trei medici şi doi jurnalişti, dar transportă şi alimente, medicamente şi produse de primă necesitate pentru victimele războiului din Ucraina, a anunţat, vineri, consulul onorific al Spaniei la Timişoara, Jose Miguel Vinals, într-un comunicat.

Organizatorii sunt membri ai Clubului de Tenis Sabadell, iar liderul grupului, Emilio Sarrion, a cerut ajutorul Consulatului Onorific din Spania la Timişoara pentru a se asigura că ajutorul ajunge la victime şi pentru a-şi arăta disponibilitatea de a colabora cu autorităţile române de a transfera până la 70 de refugiaţi de război care doresc să ajungă în Spania. Consulatul din Timişoara colaborează deja cu grupul „Timişoara pentru Ucraina”, creat imediat după izbucnirea războiului.

Caravana va descărca astăzi conţinutul celor 15 vehicule la depozitul pe care „Timişoara pentru Ucraina” l-a deschis în comuna limitrofă Ghiroda, unde va fi sortat, iar diseară produsele vor fi expediate cu TIR-ul la Siret şi de acolo, la Cernăuţi.

„De asemenea, au fost identificate 70 de persoane, majoritatea mame cu copii, care doresc să facă drumul spre Spania. Dintre acestea, 50 vin cu un autocar de la Siret, care va sosi vineri. Altele 20 au sosit deja sau vor ajunge la Timişoara prin alte mijloace, astăzi. Toţi aceştia vor avea cazare gratuită de vineri seara până sâmbătă seara, prin ‘Timişoara pentru Ucraina’. Sâmbătă, convoiul de 15 maşini, cu cei 29 de cetăţeni spanioli şi 70 de refugiaţi, va pleca spre Spania, urmând să ajungă la destinaţie duminică seara”, arată comunicatul.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole