Bugetul participativ al Primăriei Timișoara – 87 de timișoreni au depus 113 propuneri de proiecte

Timișorenii au depus 113 propuneri de proiecte pentru bugetul participativ 

Bugetul Participativ este un instrument de management deschis, incluziv şi transparent, instrument care permite participarea reală a timișorenilor la guvernarea orașului, aceștia putând decide în mod direct cum se va cheltui o sumă de 3 milioane de lei din bugetul local.

Primăria Timișoara a lansat, la 1 martie 2022, un apel public, în cadrul etapei de colectare și selecție a propunerilor de proiecte venite de la cetățeni.

“87 de timișoreni au depus 113 propuneri de proiecte în perioada de depunere, încheiată în 30 martie 2022.Timișorenii care au parcurs etapa de înscriere își doresc un oraș cu soluții de mobilitate, cu aer mai curat și locuri de relaxare accesibile tuturor categoriilor de cetățeni. Orașul mobil, Orașul verde, Orașul relaxat, orașul digital, sau Alte domenii sunt categoriile în care au fost incluse propunerile primite. Peste 150 de persoane și-au exprimat părerea legat de propunerile primite în secțiunea comentarii prin mesaje de încurajare, întrebări de clarificare sau idei suplimentare“, se arată într-un comunicat de presă.

Distribuția propunerilor în oraș este vizibilă la această adresă: https://decidem.primariatm.ro/bp/propuneri

Au fost parcurse primele etape din calendarul campaniei:

● februarie: Informarea și formarea cetățenilor pentru bugetul participativ;

● martie: colectarea propunerilor de proiecte, verificarea eligibilității acestora, și centralizarea lor în „Lista generală de propuneri”;

Urmează:

● aprilie-mai: analiza tehnică, juridică și financiară a propunerilor de proiecte eligibile și publicarea listei cu proiectele care se califică pentru etapa de votare;

● 1-20 iunie: primirea și soluționarea contestațiilor;

● 20 iunie-20 iulie: votarea proiectelor;

● 25 iulie: publicarea listei cu proiectele câștigătoare;

● Implementarea proiectelor;

● Evaluarea campaniei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole