Benzinarii amendați de Inspecția Muncii – au fost verificate normele de sănătate, securitate şi relaţiile de muncă

Inspectorii de muncă au aplicat 145 de amenzi, în valoare de 612.800 lei, în cele trei zile scurse de la debutul campaniei naţionale de control la staţiile de carburanţi, a anunţat, duminică, secretarul de stat în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Cristian Vasilcoiu.

„874 de controale au fost efectuate de inspectorii de muncă în cele trei zile scurse de la debutul campaniei naţionale de control la staţiile de carburanţi. Au fost acordate 634 de sancţiuni, dintre care 489 de avertismente şi 145 de amenzi, în valoare de 612.800 lei. Verificările continuă şi astăzi!”, a scris Cristian Vasilcoiu, pe propria sa pagină de Facebook.

ANAF, ANPC şi Consiliul Concurenţei au demarat joi o serie de controale la companiile petroliere care funcţionează în România, după ce benzinăriile din toată ţara au fost asaltate miercuri după-amiaza de şoferi, de teama majorării preţurilor la carburanţi.

În acest context şi Inspecţia Muncii a început o campanie naţională de verificare a respectării normelor de sănătate şi securitate în muncă şi a celor de relaţii de muncă.

„Ca urmare a situaţiei înregistrate în unele benzinării, Inspecţia Muncii din subordinea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale a demarat astăzi o campanie naţională de verificare a respectării normelor de sănătate şi securitate în muncă şi a celor de relaţii de muncă”, a menţionat joi ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, pe Facebook.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole