Bărbat reținut la vama Nădlac 1 pentru înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 46 de ani, bănuit de tentativă la infracțiunea de înșelăciune, infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și uz de fals în formă continuată.

„În fapt, s-a reținut  că la data de 18 iulie 2022, în scopul obținerii unui credit bancar, în valoare de 10.500 de euro, pentru achiziționarea unui autoturism, bărbatul, în vârstă de 46 de ani,  ar fi  depus la o unitate bancară din Timișoara, documente, despre care știa că sunt false, respectiv, carte de identitate, adeverință de venit, declarație angajator privind veniturile declarate pe anul 2021și fluturașii de salariu aferenți lunilor martie-mai 2022, acestea fiind emise pe numele unui funcționar public din Dâmbovița. Documentele au fost  folosite pentru a încerca inducerea în eroare a reprezentanților instituției financiare. Pe parcursul cercetărilor, s-a stabilit că bărbatul urmează să părăsească teritoriul României la data de 6 octombrie 2022, sens în care a fost emis un consemn pentru identificarea și reținerea acestuia la orice punct de frontieră. Astfel, la data de 6 octombrie 2022, în jurul orei 23.00, bărbatul a fost depistat la punctul de trecere al frontierei Nădlac 1, iar polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J Timiș l-au condus la sediul I.P.J Timiș, pentru audieri”, transmite IPJ Timiș.

Bărbatul cercetat pentru tentativă la infracțiunea de înșelăciune, infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și uz de fals în formă continuată, a fost reținut  pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a celui în cauză.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole