Banca pentru Alimente Timişoara a salvat de la risipă 150 tone alimente, pentru 10.000 de persoane nevoiaşe

Banca Regională pentru Alimente Timişoara (BRAT) a salvat de la risipă într-un an de funcţionare peste 150 de tone de alimente, care au ajuns la 10.000 de persoane din vestul României – familii nevoiaşe, bătrâni singuri, copii din centre rezidenţiale, persoane cu dizabilităţi, refugiaţi din zonă sau sinistraţi din Apuseni.

Preşedintele BRAT, Hana Flavia Csaszar, arată într-un comunicat că Banca Regională pentru Alimente Timişoara şi-a început activitatea în plină pandemie şi a reuşit „să dăruiască bucurie în comunitate, luptând zi de zi împotriva risipei alimentare şi a sărăciei, oferind o nouă valoare mâncării încă bune de consum”.

„Lucrăm cu 45 de organizaţii nonguvernamentale cu peste 10.000 de beneficiari sociali, reali, pe care îi susţinem recurent”, a precizat ea.

BRAT este un serviciu social care colectează şi distribuie ONG-urilor partenere produsele pe care producătorii, importatorii, distribuitorii sau retailerii le donează. Obiectivul asumat al Băncii este acela ca alimentele şi produsele nealimentare considerate surplusuri, în care au fost investite resurse materiale şi muncă, să nu ajungă pierderi sau risipă, ci să fie consumate de către cei aflaţi în dificultate şi care nu au putere de cumpărare.

„Alimentele donate ne-au dat posibilitatea de a oferi hrana necesară celor 21 de copii din cadrul centrului (de îngrijire a copiilor lipsiţi de sprijin financiar al familiei – n.r.) şi celorlalţi beneficiari, fără de care uneori ne-ar fi fost dificil să o procurăm, în special în aceste vremuri pe care le trăim. Bunătatea arătată reprezintă pentru noi un răspuns la rugăciuni şi speranţa că putem oferi un viitor mai bun acestor persoane”, spune preşedinta Asociaţiei Evanghelistice şi de Caritate „ISR”, Ligia Dugulescu.

BRAT funcţionează în judeţele Timiş, Caraş- Severin, Arad şi Hunedoara.

Presiune scăzută a apei în Cenad

Aquatim anunță că luni, 22 august și marți, 23 august, în  intervalul 09.00 – 14.00, se vor efectua spălări  pe rețeaua de apă, din localitatea Cenad. Este posibil ca în…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole