Banca pentru Alimente Timişoara a salvat de la risipă 150 tone alimente, pentru 10.000 de persoane nevoiaşe

Banca Regională pentru Alimente Timişoara (BRAT) a salvat de la risipă într-un an de funcţionare peste 150 de tone de alimente, care au ajuns la 10.000 de persoane din vestul României – familii nevoiaşe, bătrâni singuri, copii din centre rezidenţiale, persoane cu dizabilităţi, refugiaţi din zonă sau sinistraţi din Apuseni.

Preşedintele BRAT, Hana Flavia Csaszar, arată într-un comunicat că Banca Regională pentru Alimente Timişoara şi-a început activitatea în plină pandemie şi a reuşit „să dăruiască bucurie în comunitate, luptând zi de zi împotriva risipei alimentare şi a sărăciei, oferind o nouă valoare mâncării încă bune de consum”.

„Lucrăm cu 45 de organizaţii nonguvernamentale cu peste 10.000 de beneficiari sociali, reali, pe care îi susţinem recurent”, a precizat ea.

BRAT este un serviciu social care colectează şi distribuie ONG-urilor partenere produsele pe care producătorii, importatorii, distribuitorii sau retailerii le donează. Obiectivul asumat al Băncii este acela ca alimentele şi produsele nealimentare considerate surplusuri, în care au fost investite resurse materiale şi muncă, să nu ajungă pierderi sau risipă, ci să fie consumate de către cei aflaţi în dificultate şi care nu au putere de cumpărare.

„Alimentele donate ne-au dat posibilitatea de a oferi hrana necesară celor 21 de copii din cadrul centrului (de îngrijire a copiilor lipsiţi de sprijin financiar al familiei – n.r.) şi celorlalţi beneficiari, fără de care uneori ne-ar fi fost dificil să o procurăm, în special în aceste vremuri pe care le trăim. Bunătatea arătată reprezintă pentru noi un răspuns la rugăciuni şi speranţa că putem oferi un viitor mai bun acestor persoane”, spune preşedinta Asociaţiei Evanghelistice şi de Caritate „ISR”, Ligia Dugulescu.

BRAT funcţionează în judeţele Timiş, Caraş- Severin, Arad şi Hunedoara.

Se întrerupe furnizarea cu apă în Iosif și Cerna

Aquatim anunță că vineri, 9 septembrie, între orele 9-15 se va întrerupe furnizarea apei în localitățile Iosif și Cerna pentru spălarea și igienizarea rețelei de distribuție. „Lucrările de spălare urmăresc…

Cetățenii din Parța vor beneficia de transport public

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, Societatea Metropolitană de Transport Timișoara (ADI-SMTT) informează că, începând cu data de 01.09.2021, UAT Parța va beneficia de transport public metropolitan de persoane prin extinderea traseului…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole