Asociația Elevilor din Timiș dorește reluarea tuturor olimpiadelor. ONG-ul susține că elevii sunt discriminați

Asociația Elevilor din Timiș dorește reluarea tuturor olimpiadelor pentru elevi și acuză Ministerul Educației că discriminează copii.

“După ce timp de 2 ani de zile nu au fost susținute Olimpiade sau Concursuri, Ministerul a anunțat că în anul școlar 2021-2022 acestea se reiau. Astfel, în lista cu materiile la care se vor susține Olimpiade nu se regăsesc disciplinele: Engleză, Istorie și nici măcar Limba Română“, susține AET.

Elevii trebuie să poată performa indiferent de materie.

“Este de-a dreptul inadmisibil ca un elev ce performează la una dintre disciplinele scoase de către Minister să nu își poată demonstra cunoștințele la materia respectivă, lucru ce va sublinia clar o inechitate a Sistemului. Amintim că vorbim despre materii la care anual participau o mulțime de elevi și punem accentul pe faptul că Limba Engleză este o limbă de circulație internațională, Limba Română este esențială țării noastre, iar disciplina Istorie surprinde o vastă cultură generală, alături de reprezentarea poporului nostru, ceea ce reprezintă clar argumente pentru care elevii ar trebui să poată susține Olimpiade și la aceste materii. În acest sens, solicităm Ministrului Sorin Cîmpeanu reintroducerea Olimpiadelor scoase pentru a nu discrimina elevii și pentru a oferi tuturor oportunitatea de a performa indiferent de materie!“, se arată într-un comunicat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole