Administrația liberală a CJ Timiș bate pasul pe loc cu proiectul de reabilitare a Castelului Huniade, moștenit de la fosta conducere

CJ Timiș în colaborare cu Institutul Național al Patrimoniului au demarat anul trecut realizarea documentațiilor pentru restaurarea principalului obiectiv turistic al Timișoarei.

Pe 20 februarie 2020, fostul preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, declara, că la Castelul Huniade din Timişoara, ar putea începe chiar în anul respectiv lucrările de reabilitare care să permită deschiderea parţială a acestuia pentru anul Capitalei Culturale Europene 2021, „în acest moment aşteptându-se documentaţia de la Institutul Naţional de Patrimoniu (INP)”.

„Pentru Castelul Huniade am reuşit un parteneriat cu Institutul Naţional de Patrimoniu, specialişti care vor realiza documentaţia pentru studiul de fezabilitate proiectare pentru acest important obiectiv cultural. În momentul realizării acestei documentaţii, CJ o va prelua şi va demara licitaţia pentru execuţia propriu zisă, pentru a-l putea deschide publicului”, afirma Călin Dobra.

Noua administrație liberală, extrem de vocală pe acest subiect atunci când era în opoziție, se dovedește incapabilă să împingă lucrurile înainte și după mai mult de un an de la preluarea puterii lucrurile sunt în același stadiu.

Întârzierile au făcut ca până și protocolul dintre cele două instituții să expire, iar astăzi în ședința de plen a Consiliului Județean aleșii au fost nevoiți să reactualizeze colaborarea dintre CJ Timiș și INP.

Vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa, samsar imobiliar de Moșnița, pus de Alin Nica să se ocupe tocmai de patrimoniul județului, a spus că studiile nu au fost încă recepționate deoarece INP nu a avut banii necesari pentru finalizarea lor, dar speră totuși ca până la sfârșitul lunii în curs să se poată face recepția.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole