Acțiune Alcohol & Drugs în Timiș: polițiștii au reținut 22 de permise de conducere, dintre care 14 pentru alcool – s-au dat 165 de amenzi

Polițiștii rutieri din județul Timiș, sub coordonarea Serviciului Rutier au desfășurat, în 17 și 18 iunie, în cadrul acțiunii ROADPOL “Alcohol & Drugs”, activități de constatare și sancționare a conducătorilor de vehicule care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost legitimate 850 de persoane și controlate 785 de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 63.798 de lei, conform O.U.G. 195/2002R, pentru nerespectarea normelor rutiere. Dintre acestea, 14 sancțiuni au fost aplicate pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului„, transmite IPJ Timiș.

Polițiștii au retras opt certificate de înmatriculare și au reținut, în vederea suspendării, 22 de permise de conducere, dintre care 14 pentru alcool.

De asemenea, au fost constatate 12 infracțiuni la regimul rutier, dintre care: unul pentru punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat; trei pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere; șapte pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și unul pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Polițiștii vor continua activitățile pe linie rutieră și în perioada următoare, în vederea depistării conducătorilor auto care încalcă normele legale, precum și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole