Acțiune de prevenire a furturilor din buzunare în mijloacele de transport în comun din Timișoara

La nivelul judeţului Timiş se desfășoară programul de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului şi  campania de prevenire a infracţiunilor stradale ,,Alături de tine, pentru un plus de siguranţă!’’.

Astfel, marți, între orele 9 – 12, polițiștii din cadrul I.P.J Timiș, au desfăşurat activități cu caracter informativ-preventiv, în tramvaie și în stațiile mijloacelor de transport în comun din zona centrală din Timișoara.

Cu ocazia acţiunii, cetățenii au primit următoarele recomandări de la polițiști:

  • când așteptați autobuzul sau alt mijloc de transport în stații aglomerate, dați dovadă de vigilență și atenție față de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră;
  • o geantă atârnată de umăr rămâne la discreția hoților;
  • dacă în aglomerații vă simțiți înconjurat de persoane dubioase, căutați să vă schimbați locul;
  • țineți, pe cât posibil bagajul așezat în fața dumneavoastră;

„Au fost distribuite un număr de 400 ghiduri de prevenire a criminalităţii, cu mesaje informativ-preventive şi au fost prezentate cetăţenilor sfaturi practice privind adoptarea unei atitudini antiinfracţionale corecte şi modul în care trebuie să acţioneze în cazul în care sunt victimele unor astfel de fapte. Astfel de activități urmează să se desfășoare pe parcursul întregii veri, în toate zonele orașului, cu scopul de preveni furturile din buzunare și poșete și alte genuri de infracțiuni stradale”, transmite IPJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole