Acțiune a polițiștilor locali și angajați STPT: 15 persoane fără adăpost ridicate din stații și 39 amendate pentru călătorie fără bilet sau consum de alcool

Polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban și Patrulare Navală au desfășurat, în această săptămână, o amplă acțiune pe mijloacele de transport în comun, dar și în stațiile acestora, în colaborare cu angajații Societății de Transport Public Timișoara.

Principalul scop al acțiunii a fost acela de a preveni practicarea cerșetoriei, consumul de alcool, aruncarea de deșeuri, deteriorări și distrugeri, combaterea călătoriei fără bilet, oprirea și staționarea autovehiculelor în stațiile de tramvaie, autobuze și troleibuze etc, dar și prevenirea prezenței hoților de buzunare în mijloacele de transport și în stațiile acestora.

Totodată, s-a relaționat cu zeci de cetățeni, care și-a spus  nemulțumirile referitoare la modul în care se desfășoară călătoriile cu mijloacele de transport, de la situația stațiilor sau a tramvaielor până la modul în care se desfășoară de vânzare a biletelor. Toate acestea au fost transmise structurilor din cadrul STPT în vederea remedierii„, transmite Poliția Locală Timișoara.

Au fost aplicate 39 de sancțiuni pentru călătoria fără bilet, consum de alcool în stații, refuz de legitimare, oprire sau staționare mașinilor în stațiile mijloacelor de transport și aplicate 145 de colante în cazul acestora.

15 persoane fără adăpost au fost preluate și predate serviciilor sociale, după ce au fost depistate în mijloacele de transport și în stații din zonele  Piața Libertății, Bălcescu, Sinaia, Timișoara 700.

Astfel de acțiuni au fost periodic, pe lângă patrulările zilnice ale polițiștilor locali, pentru a asigura un transport public civilizat.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole