Absolvenții care vor să devină profesori pot urma un masterat didactic la UVT – sport, fizică, biologie, chimie sau geografie

Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD) al Universităţii de Vest Timişoara (UVT) organizează programe de studii de masterat didactic în domeniile Educaţie fizică şi sport, Fizică, Biologie, Chimie şi Geografie, în colaborare cu facultăţile respective.

Programele sunt destinate candidaţilor absolvenţi cu diplomă de licenţă care doresc să se orienteze către cariera didactică sau cadrelor didactice care doresc să se perfecţioneze prin parcurgerea unui program masteral. Similar cu anii anteriori, admiterea este organizată atât pe locuri cu finanţare de la bugetul de stat, cât şi pe locuri cu taxă.

Absolvenţii cu diplomă de licenţă se pot înscrie la programele de studii universitare de masterat didactic pentru acelaşi domeniu al studiilor cu cel corespunzător specializării dobândite prin studiile de licenţă.

„Masteratul didactic este un adevărat program magnet pentru absolvenţii care se orientează spre cariera didactică sau pentru cei care sunt deja înscrişi în cariera didactică din preuniversitar şi caută să-şi îmbunătăţească metodele. Acest program de studii răspunde unor aşteptări foarte ridicate, care sunt astăzi tot mai direct şi clar adresate dascălilor din preuniversitar, în care li se cere o nouă pedagogie şi aplicarea de metodologii de predare şi evaluare cât mai fiabile şi predictive pentru orientarea elevilor către performanţe”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea, într-un comunicat.

Pentru sesiunea I din iulie, în perioada 4 – 21 iulie are loc înscrierea online a candidaţilor, prin completarea de către aceştia, pe platforma de admitere a UVT (admitere.uvt.ro), a datelor solicitate. În 25 iulie se vor afişa rezultatele cu candidaţii admişi. Pe 26 iulie se vor putea depune eventualele contestaţii, în zilele de 27 şi 28 iulie

este programată confirmarea locurilor obţinute de către candidaţi (admitere.uvt.ro), iar în 29 iulie se vor afişa rezultatele finale.

Pentru sesiunea a II-a, din septembrie, înscrierile au loc în perioada 1 – 13 septembrie, prin completarea, pe platforma de admitere a UVT (admitere.uvt.ro), a datelor solicitate. În 14 septembrie se vor afişa rezultatele cu candidaţii admişi. Pe 15 septembrie se pot depune contestaţiile, iar în zilele de 16 şi 17 septembrie va avea loc confirmarea locurilor obţinute de către candidaţi. În 18 septembrie se vor afişa rezultatele finale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole