Timiș: Doi bețivi și un drogat au fost depistați de polițiștii rutieri la volanul mașinilor

În data de 6 decembrie, în intervalul orar 14:30-21:30, polițiștii Serviciului Rutier Timiș și cei ai Biroului Rutier Timișoara au acționat în în zona de competență a Poliției Municipiului Timișoara pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.775 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002.

Au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și reținute, în vederea suspendării, 7 permise de conducere.

De asemenea, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul circulației:

– 3 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice;

– una pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive;

– 2 pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Totodată, au fost efectuate 250 de testări cu aparatul etilotest și 5 testări cu aparatul Drugtest.

Politiștii rutieri vor acționa în continuare pentru prevenirea evenimentelor negative.

Exemple:

În data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș au depistat, în localitatea Chevereșu Mare din județul Timiș, un bărbat, în vârstă de 47 de ani, care ar fi condus un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre bilogice. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

În data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe strada Corneliu Coposu din municipiul Timișoara, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 23 de ani. În urma testării cu aparatul Drugtest a rezultat faptul că tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

În data de 6 decembrie a.c., în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș au depistat, pe Bulevardul Regele Ferdinand din municipiul Timișoara, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, care ar fi condus un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre bilogice. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole