Timiș: vânătorii luați “la bani mărunți“ de polițiști – au fost verificate două partide de vânătoare și 11 fonduri de vânătoare – au fost ridicate mai multe arme și doi vânători vor avea permisul de armă anulat

În perioada 12.10 – 13.10.2024 a.c., polițiștii Orașului Deta au desfășurat o acțiune, pe raza a 11 fonduri de vânătoare, în ceea ce privește legalitatea organizării și desfășurării partidelor de vânătoare, a modului în care sunt completate autorizațiile de vânătoare, a instructajului efectuat împotriva producerii accidentelor și crotalierea vânatului.

Totodată, polițiștii au verificat două partide de vânătoare, fiind depistați 44 de vânători care au fost testați cu aparatul etilotest, fără a rezulta valori pozitive.

În urma verificărilor efectuate, cu privire la legalitatea documentelor în baza cărora se efectuează vânătoarea la locurile de desfășurare a acesteia, s-a constatat faptul ca unul dintre vânători nu respecta legislația în domeniu, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 750 de lei și i-a fost reținut permisul de vânătoare. De asemenea, un alt obiectiv al acțiunii a fost verificarea condițiilor de asigurare a securității armelor și munițiilor la domiciliu, verificarea valabilității documentelor în care sunt înscrise armele, precum și identificarea deținătorilor de arme care prezintă pericol pentru ordinea publică, viața și integritatea corporală a persoanelor. Astfel, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că doi deținători de arme nu respectau obligația de a păstra armele în condiții de securitate. Cei doi deținători au fost sancționați contravențional, fiecare cu câte o amendă în valoare de 5.001 lei și au fost întocmite acte cu propunere de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor“, a transmis Poliția Timiș.

Potrivit polițiștilor, au fost ridicate de la cei doi deținători 3 arme de vânătoare, o arma cu țeavă lungă de tir sportiv, 79 cartușe de vânătoare și 86 proiectile pentru arma de tir sportiv.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole