Timișoara: peste 100 de copii din familii nevoiașe au început școala cu ghiozdane noi complet echipate – proiectul social coordonat de preotul paroh Zaharia Pereş de la Biserica Dacia-Cetate

Peste 100 de copii din Timișoara care provin din familii defavorizate, cu venituri mici sau cu mulți frați minori, au primit, duminică, ghiozdane complet echipate cu rechizite din partea Parohiei Dacia-Cetate din municipiu, în cadrul unui proiect social coordonat de preotul paroh Zaharia Pereş, protopopul Timișoarei.

Acțiunea, devenită tradițională în această biserică, a luat o povară de pe umerii părinților şi le-a adus bucurie celor mici, care vor avea din prima zi de școală ghiozdane noi, dar şi caiete, penare cu stilou, pix, creioane, truse pentru desen, pe care biserica le-a cumpărat cu sprijinul unor sponsori sau al enoriaşilor.

Părinţii acestor copii ştiu deja că anul şcolar va începe cu ghiozdanele complet echipate de biserica noastră, ştiu că primesc de la noi ghete de firmă, noi, de Moş Nicolae, treninguri de Paşti, tricouri la final de an şcolar, pentru vacanţa de vară. Este un mare ajutor pentru aceste familii în care sunt şi câte opt-zece fraţi minori (…). Totodată, vrem să sădim în sufletele celor mici sămânţa bună a milostivirii, a altruismului, să facă şi ei la fel când vor fi mari şi când viaţa le va oferi alte posibilităţi. Ei nu vor uita că biserica le-a dat aceste daruri, iar preotul nu a fost doar omul bisericii, ci şi omul din spatele lor, care i-a sprijinit într-un moment dificil. Dacă vor reţine acest aspect, înseamnă că fapta noastră de azi a fost un câştig pentru viitorul lor„, a declarat, protopopul Timişoarei, părintele paroh Zaharia Pereş.

Înainte de începerea fiecărui an şcolar, parohul Zaharia Pereş le cere directorilor de şcoli din oraş şi nu numai să întocmească liste cu familiile nevoiaşe care au nevoie de sprijin şi să i le prezinte. În baza lor, se cumpără ghiozdanele, apoi ghete din piele pentru sezonul rece, echipamente de sport, tricouri.

Printre beneficiarii acestor ajutoare se numără şi familii de catolici, dar şi familii din alte cartiere, care au auzit despre faptele bune ale părintelui.

Un exemplu de ajutorare a nevoiaşilor este pentru noi părintele Mitropolit Ioan, care de când a venit în Timişoara a ajutat foarte multe familii sărace, pe lângă necesarul zilnic, inclusiv cu locuinţe„, subliniază părintele Pereş.

Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş va repartiza ghiozdane, dar acestea vor ajunge la elevi abia prin luna octombrie, din cauza duratei procedurilor legale de achiziţie.

Rechizitele şcolare pentru elevi sunt prevăzute în Programul guvernamental. Solicitările părinţilor se depun la şcoală, iar şcolile transmit Inspectoratului Şcolar Judeţean necesarul de rechizite. Calendarul prevede ca termen de depunere a solicitărilor sfârşitul lunii septembrie„, a declarat, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu.

Anul acesta, în judeţul Timiş vor începe şcoala aproape 100.000 de elevi.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole