VEST: polițiștii arădeni au dejucat o posibilă spargere a unui bancomat din Croația – informațiile furnizate pot ajuta în trei cauze penale – autorii jafului de la Șiria ar fi lăsat într-o mașină din orașul Rijeka tuburi de oxigen și oxiacetilenă

În continuarea investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, cu privire la distrugerea prin explozie din data de 4/5 iulie a.c., a bancomatului din localitatea Șiria, prin canalele de cooperare polițienească internațională, polițiștii din Arad au sprijinit autoritățile din Croația cu privire la o posibilă tentativă de spargere a unui bancomat din orașul Rijeka, Croația, printr-o metodă similară.

Din verificările efectuate a reieșit că, la o dată anterioară producerii evenimentului din Șiria, doi dintre bărbații identificați de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Arad, arestați preventiv de magistrații Judecătoriei Arad, ar fi plănuit distrugerea unui bancomat din orașul Rijeka, lăsând într-un autoturism parcat, obiecte care urmau a fi folosite pentru producerea unei explozii, asupra bancomatului. În urma informațiilor furnizate de polițiștii români, autoritățile din Croația au identificat autoturismul, în interiorul acestuia fiind descoperite tuburi de oxigen și oxiacetilenă, precum și alte obiecte care să înlesnească distrugerea bancomatului. Totodată, informațiile furnizate autorităților judiciare croate pot ajuta la soluționarea a 3 cauze penale, de explozie asupra unui bancomat din zona Stara Peščenica – Zagreb, precum și a altor două bancomate din Gornja Vežica și din Trešnjevica, rămase nesoluționate“, a transmis Poliția Arad.

Autoritățile din Croația au mulțumit oficial autorităților române, prin următorul mesaj: “Poliția din Croația este recunoscătoare pentru informații și rapiditatea cu care a primit răspuns la toate întrebările suplimentare. Colegii români au fost profesioniști, competenți și dorim să avem mai multă cooperare, la același nivel și în viitor. Informațiile pe care ni le-ați furnizat au prevenit infracțiuni grave.”

Recomandările noastre

Cele mai citite articole