Timișoara: premieră națională – a fost lansat un program de studii de licență în domeniul roboticii în sistem dual – sunt disponibile 25 de locuri

Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) va lansa, în premieră naţională, un program de studii de licenţă în domeniul roboticii, în sistem dual, care a fost autorizat deja de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de UPT, sesiunea de admitere din toamnă (22 august – 10 septembrie) include programul de studii „Robotica”, la care sunt disponibile 25 de locuri.

Programul de studii universitare în sistem dual reprezintă o formă de învăţământ inovatoare care combină cunoştinţele teoretice dobândite în cadrul universităţii cu experienţa practică obţinută prin parteneriate cu companii din diverse industrii. Această abordare oferă studenţilor oportunitatea de a-şi dezvolta abilităţile profesionale încă din timpul studiilor şi de a facilita tranziţia de la educaţie la piaţa muncii„, se arată în comunicat.

Programul „Robotica” se organizează în parteneriat cu cinci companii multinaţionale, iar toţi studenţii vor beneficia de bursă pe tot parcursul studiilor.

Acest program oferă o combinaţie ideală de teorie şi practică, asigurând studenţilor o educaţie completă şi adaptată cerinţelor actuale ale pieţei muncii, precum şi acces la cele mai moderne tehnologii. Universitatea Politehnica Timişoara se poziţionează, astfel, ca un lider în inovaţia educaţională, adaptându-se continuu la noile tehnologii şi cerinţele dinamice ale pieţei forţei de muncă a viitorului. Prin implementarea unor programe de studii moderne şi colaborări strânse cu industria, UPT oferă studenţilor oportunitatea de a dobândi competenţele necesare pentru a excela în carierele lor”, afirmă, citat în comunicatul de presă, rectorul UPT, Florin Drăgan.

Sistemul dual de educaţie în domeniul roboticii prevede ca 50% din activităţile didactice să se desfăşoare în universitate – cursuri, iar restul de 50% să se desfăşoare în companie – laboratoare, seminarii, proiecte, practică.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole