Timișoara: spațiile verzi din toate cartierele vor arăta ca în Germania – program de întreținere prin cosirea ierbii, greblarea rondurilor, tăieri de corecții și degajarea terenurilor de deșeurile vegetale

Primăria Timișoara are programate numeroase intervenții de îngrijire a spațiilor verzi din toate cartierele.

Programul vizează toate zonele verzi ale orașului, inclusiv parcurile, bulevardele și spațiile verzi adiacente străzilor.

Prioritate au școlile, parcurile, locurile de joacă și bulevardele principale.

În aceste zone, sunt programate și în continuare intervenții frecvente pentru a menține un nivel ridicat de curățenie și estetică.

Echipele partenere primăriei au desfășurat lucrări de întreținere pe străzile:  Aleea Ripensia, Daliei, Aleea Viilor, Grigore Alexandrescu, Ana Ipătescu, Herța, Horia, Vrancea, Dragoș Vodă, Ioan Plavoșin, Crișan, Calea Circumvalațiunii, bulevardul Cetății, Revoluției, Mihai Eminescu, 3 August, Câmpului, Avram Imbroane – Muzeul Satului – Gradina Zoo, Rudolf Walter; zonele: Plopi și Lunei; scuarurile: Lotusului, Unirii și Mărăsti, Calea Sever Bocu și Școala Generală nr. 27. În parcurile din zona Cetății, Dacia, Clăbucet și locurile de joacă: Bogdan Voda, Academician Remus Raduleț au fost efectuate și lucrări de întreținere la mobilierul și aparatele de joacă, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Timișoara.

Echipele societăților din subordinea primăriei și ale firmelor contractate lucrează cu program prelungit și desfășoară lucrări de cosire, toaletare și curățenie a vegetației pentru a preveni dezvoltarea necontrolată a buruienilor și a asigura un aspect plăcut al orașului.

Lucrări de întreținere a spațiilor verzi, includ cosirea ierbii, greblarea rondurilor, tăieri de corecții și degajarea terenurilor de deșeurile vegetale.

Echipele sunt pe teren și continuă activități de cosire și inervenții la spațiile verzi de pe străzile: Ana Ipătescu, Pop de Băsești, Eroii de la Păuliș, Moise Doboșan, Mircea cel Bătrân, Bârzav, Leonard, Transilvania, Apateu, Pestalozzi, bulevardul Dâmbovița; zonele: Plopi, Tigrului, Piața Istria; parcurile: Sfântul Nicolae, Central, Andrei Mocioni locul de joacă: Gabriela Tako; scuarile: Sfinții Arhangheli și Macilor și zonele centrale: Sala Capitol, bulevardul Vasile Pârvan și Regele Ferdinand I“, mai precizează municipalitatea.

Cosiri și alte lucrări de întreținere a spațiilor verzi sunt organizate în special în preajma grădinițelor și a școlilor: Grădinița de pe strada Suceava, Grădinita PP 36 de pe str. Teiului, Grădinița PP 20 de pe str. Martir Silviu Motohon, Școala Gimnazială Nr. 6 de pe strada Vulturilor; zonele: Stadion CFR, Mendeleev; străzile:  Văliug, Ioan Slavici, Răscoala de la 1907, Calea Sever Bocu, Dumitru Bagdasar, Splaiul Galați, Dâmbovița, bulevardele 16 Decembrie 1989 și Vasile Pârvan, Intrarea Sunetului și parcurile Uzinei și Zürich.

În funcție de necesități, echipele partenere vor acționa în toate cartierele orașului, asigurându-se că fiecare zonă verde primește atenția cuvenită. Locuitorii sunt rugați să respecte indicațiile echipelor de lucru și să evite zonele în care se desfășoară activități de întreținere“, mai arată sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole