Trenul va circula cu 160 km/h între Caransebeș și Lugoj. Modernizarea căii ferate costă 1,3 miliarde lei

Oferta financiară depusă de Asocierea Webuild Spa – Salcef Spa, în valoare de 1,367 miliarde lei, fără TVA, a fost desemnată câştigătoare pentru modernizarea infrastructurii feroviare şi creşterea vitezei de circulaţie de 160 km/h între Caransebeş – Lugoj.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, contractul de achiziţie publică urmează să fie încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Licitaţia publică a vizat achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare pe secţiunea Caransebeş – Lugoj (lotul 1), aferentă obiectivului „Modernizarea liniei CF Caransebeş – Timişoara – Arad”, pentru creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Sursa de finanţare a fost identificată şi va fi asigurată prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 4 – Transport sustenabil, precizează sursa citată.

„Proiectul de modernizare pe subsecţiunea Caransebeş – Lugoj (Lot 1) cuprinde lucrări complexe de infrastructură şi suprastructură feroviară (terasamente, linii, staţii C.F, consolidarea lucrărilor de artă, lucrări de instalaţii, energoalimentare, telecomunicaţii) şi de protecţia mediului”, se menţionează în comunicat.

Prin modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe subsecţiunea Caransebeş – Lugoj (Lot 1) se vor asigura condiţii tehnice pentru circulaţia cu viteza de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole