Timișoara: USR și PSD de înțeleg tot mai bine. Școala nr.15 va avea cabinet stomatologic în urma unei colaborări dintre un consilier local USR și un director PSD

Primul cabinet stomatologic școlar ar putea fi deschis în Timișoara la Școala numărul 15.

Inițiativa aparține consilierului școlar USR, Răzvan Stana, care spune că a găsit deschidere la un pesedist, directorul Petru Strain, fost consilier județean PSD.

“Am avut ideea asta din PRIMA zi de Consiliu Local. Cabinete stomatologice școlare, pentru copiii ai căror părinți nu pot să ofere astfel de tratamente micuților lor. Din noiembrie 2020…muncesc la treaba asta. Am dus două scaune ce stăteau părăsite într-un depozit în două școli de cartier din Timișoara, la 15 și la 1 și zi de zi am sperat că SE POATE. Le-am adus la școală cu ajutorul unor oameni foarte buni din Primăria Timișoara, Steliana Stanciu și Doriana Tudorica. Am sperat că se poate acolo unde chiar din școli am fost ,,sfătuit” să renunț, sau acolo unde unii chiar au scris că…visez…prin gazete…“, a anunțat Răzvan Stana.

Cabinete la școlile nr.15 și nr.1 din Timișoara

“Am găsit un director de școală care crede și el în ,,imposibil nu există”, domnul Strain Petru-Claudiu, un om dedicat total elevilor săi, și astfel școala 15 a pregătit dosarul pentru avizare a acestui cabinet. Cabinetele vor avea și alte școli arondate și avem ,,în așteptare” doamne medic stomatolog rezident ce au un proiect de educație stomatologică pentru copii, cu care vor intra în școală. Va urma și școala nr.1, fără doar și poate.  Și astfel ceea ce a stricat, doar pentru că a putut, fără rost, administrația trecută, a domnului Robu, va fi pus la loc, crescut ca proiect și copiii vor zâmbi alături de părinții lor. Mai sunt pași de făcut, mai este multă muncă, dar suntem pe drumul cel bun. Prima zi a primei consultații îmi va spune că am făcut ceva bine. Prima zi, primul copil, la prima consultație mă va face să zâmbesc emoționat știind că SE POATE. CHIAR SE POATE“, a mai precizat consilierul local USR.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole