655 de cerșetori depistați de polițiștii locali de la începutul anului pe străzile Timișoarei

Polițiștii locali acționează permanent pentru descurajarea fenomenului cerșetoriei. Acțiunile desfășurate pe această linie au loc zilnic, persoanele care apelează la mila publică fiind depistate atât ca urmare a verificărilor efectuate în teren, cât și ca urmare a sesizărilor de la cetățeni. Astfel de persoane sunt depistate în mod repetat și preluate din stradă, fiind predate către Centrul pentru persoane fără adăpost din cadrul Complexului de servicii Sfântul Francisc de pe strada Telegrafului.

„Din păcate, legislația nu permite obligarea acestor persoane să stea într-un centru, acestea neputând fi reținute acolo împotriva voinței lor, alegând să se întoarcă în stradă, de multe ori, înainte ca polițiștii locali să termine formalitățile de predare a lor către centru, o soluție fiind ca timișorenii să nu le mai ofere bani. De altfel, Poliția Locală Timișoara a desfășurat de-a lungul anului mai multe campanii de informare a populației cu privire la faptul că nu este recomandat să le ofere bani De la începutul acestui an, polițiștii locali au depistat în stradă un număr de 655 astfel de persoane, cu o creștere în lunile de vară față de cele mai reci. Dintre acestea, 619 sunt persoane adulte și 36 minori, aceștia din urmă fiind predați către Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului. Majoritatea dintre ele sunt depistate în mod repetat și revin de fiecare dată în stradă”, transmite Poliția Locală Timișoara.

Poliția Locală reamintește cetățenilor că nu este bine să le ofere bani cerșetorilor cu atât mai mult cu cât unii dintre ei nu folosesc acești bani pentru a se întreține, ci pentru a-i da în special pe alcool, uneori sunt violenți, produc disconfort prin mizeria strânsă în jurul lor, alții sunt apți de muncă și totuși recurg la astfel de metode. Cazuri de acest gen pot fi semnalate la numerele de telefon 0256.968 ori 0256.246.112 sau pe emailul instituției contact@politialoctm.ro.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole