60 de amenzi, în câteva ore, pentru cei ce nu poartă masca de protecție și nu prezintă certificatul verde

O nouă acțiune de verificare a poliţiştilor de ordine publică, proximitate, investigații criminale, jandarmi și cu lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș pentru prevenirea infracționalității stradale, a faptelor cu violență, precum și pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov2.

Au fost legitimate 175 de persoane, verificate 102 societăți comerciale și controlate 125 de autoturisme.

Polițiștii au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.185 de lei, dintre care 13 sancțiuni pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 3.200 de lei şi 18 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea unor norme la regimul rutier, în valoare de 6.235 de lei.

De asemenea, 60 de sancţiuni, în valoare de 30.250 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea unor măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dintre care 32 de sancţiuni pentru nepurtarea măștii sanitare în spațiile publice închise sau deschise, 11 sancţiuni pentru neprezentarea Certificatului Digital Verde privind COVID-19 şi 17 sancţiuni pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie.

Totodată, polițiștii au retras un certificat de înmatriculare și au reținut un permis de conducere. De asemenea, s-a intervenit la mai multe apeluri 112.

„Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație. Reamintim faptul că în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, întrucât fiecare dintre noi are datoria morală şi obligaţia de a-i proteja pe cei din jur, astfel încât să putem preveni şi reduce efectele pandemiei actuale”, transmite IPJ Timiș.

Polițiștii vor continua astfel de verificări și în perioada următoare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole