27,96% dintre mașinile verificate de RAR în Timiș anul trecut aveau probleme tehnice sau de acte – 19 prezentau pericol iminent de accident

Probleme tehnice, ITP fals, expirat sau anulat și probleme de poluare găsite de inspectorii RAR Timiș, la mașinile verificate pe drumurile din județ. Anul trecut au fost controlate peste 2.100 de mașini, iar 19 dintre acestea prezentau pericol iminent de accident.

„În județul Timiș au fost verificate, în perioada menționată, 2.182 de vehicule. Dintre acestea, 27,96% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 19 prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 5% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 2,7% aveau ITP fals, expirat sau anulat. În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 617 amenzi contravenționale și au fost retrase 552 de certificate de înmatriculare”, transmite RAR.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole