Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a declarat marți seara în cadrul unei emisiuni la Tele Europa Nova că administrația Dominic Fritz a reușit investiții în trei ani mai mari decât administrația Nicolae Robu în cei opt ani.
“Anul acesta am depășit deja 500 de milioane de lei pe care i-am cheltuit pe investiții. Anul trecut am avut undeva la 500 de milioane, iar în 2021 am avut undeva la 250 de milioane. În momentul acesta aveam undeva la 1.3 miliarde investiții, bani pe care administrația Fritz i-a investit efectiv în trei ani și jumătate, adică mai multe decât în toți cei 8 ani de mandat ai primarului Nicolae Robu. Deci în trei ani am investit mai multe decât în toți cei 8 ani ai lui Nicolae Robu. Apoi discuțiile sunt în vezi doamne proiectele sunt ale mele. Adică 8 ani ai vrut să faci ceva, dar nu ai reușit și a venit altcineva și a făcut în 3 ani. Pe de altă parte, în acest an avem peste 400 de milioane de lei fonduri europene absorbite doar în 2023 și alte 250 de milioane de lei absorbite anul trecut. De asemenea, aveam contacte semnate pe noi programe de finanțare de peste 200 de milioane de lei doar în acest an. Deci, primăria este într-un program intens de investiții și nu doar că continuăm proiectele pe care le-am început, terminăm proiecte care au fost începute și eșuate cum au fost Grigore Alexandrescu și Prezan“, a spus Ruben Lațcău.
Viceprimarul USR al Timișoarei a acuzat administrația Nicolae Robu de cârdășie cu clanurile de romi care au ocupat clădirile istorice.
“La fel e și în povestea cu patrimoniul, ei au vrut, au încercat, au demarat, tot felul de chichițe avocățești, tot felul de procese care au ca și obiectiv doar jocul de glezne, să ne facem că facem ceva. Exemplul concret este vila de pe Loga. Administrația Robu ar fi putut să se întabuleze prin anul 2016/2017 ceva de genul acesta, dar nu a făcut acest lucru. În schimb primăria a încercat să găsească alte argumente juridice pe care să le conteste inutil și să dea de fapt timp clanului Cârpaci să treacă imobilul printr-un alt set de documente care în final au fost anulate de instanță, de la un membru al familiei, la un altul, de fapt a fost un joc de glezne pentru clanurile de țigani și să se asigure că acel imobil rămâne în mâna lor. La fel ca și pe malul Begăi“, a mai spus Ruben Lațcău.