Timișoara: corul comunitar concerte pe 6 și 7 septembrie – va interpreta celebra lucrare a lui Carl Orff – Carmina Burana

Corul comunitar continuă cu o nouă provocare.

După debutul de anul trecut, când peste 300 de timișoreni reuniți de pasiunea comună pentru muzică au urcat pe aceeași scenă în fața a peste 2.500 de spectatori și au dat glas unei părți din Simfonia a IX-a de Ludwig Van Beethoven (Oda bucuriei – imnul Uniunii Europene), anul acesta, în 6 și 7 septembrie, vor susține două concerte în cadrul cărora vor interpreta celebra lucrare a lui Carl Orff – Carmina Burana, una dintre cele mai populare lucrări corale din secolul XX, cunoscută pentru energia sa vibrantă și forța expresivă.

Una dintre cele mai mari bucurii e că un însemnat proiect, la care s-au acumulat multe ore de muncă oferite cu generozitate de sute de oameni îndrăgostiți de muzică, profesioniști sau amatori, să continue. A doua ediție a Corului comunitar continuă cu o provocare și mai mare față de anul trecut când, în cadrul Capitalei Europene a Culturii, ne-a adus împreună în cel mai important mesaj de pace și înfrățire – Simfonia a IX-a de Beethoven “Oda bucuriei”. Anul acesta, celebrissima Carmina Burana, o compoziție despre destin, va avea și acum rolul de a ne uni nu doar muzical, ci și ideatic. E foarte încurajatoare implicarea artiștilor lirici și instrumentiștilor Filarmonicii “Banatul” în acest proiect, garantând perpetuarea și amplificarea sa. Iar la fel ca în urmă cu un an, la concertul de debut al acestui proiect, țin neapărat să mulțumesc membrilor Corului comunitar pentru faptul că ne aduc aminte nouă, profesioniștilor, de ce facem muzică”, spune maestrul Gabriel Bebeșelea, inițiatorul proiectului.

Corul comunitar va cânta împreună cu Orchestra simfonică „Remus Georgescu” și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara și Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara.

Soliștii concertului sunt: soprana Aleksandra Jovanović, contratenorul Valer Sabadus și baritonul Levente Molnár. Dirijorii corurilor sunt: Maria Gyuris (Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara), Iosif Todea (Corul „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul Timișoara), Codruța Niculescu, Lucia Manga-Gligor, Carol Budai și Lucian Onița (Corul comunitar).

Concertele vocal-simfonice extraordinare ce îl vor avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Gabriel Bebeșelea vor avea loc în Parcul Rozelor, de la ora 20:00.

Intrarea este liberă!

PROGRAM. Timișoara 2023 – Luminary Lab, activități cu ajutorul luminii, Eufonia Festival, vizite ghidate Patrimoniul sub reflectoare, reconstruiri urbane la Observatorul Seismologic

𝐂𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 pentru săptămâna 𝟐𝟔 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 –𝟏 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, pentru a ne asigura că nu pierzi niciun moment special al Capitalei Culturale. 👉 𝐒𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟐𝟔 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭: 𝐎𝐛𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐒𝐞𝐢𝐬𝐦𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜 (𝐒𝐞𝐢𝐒𝐦𝐨 𝐋𝐚𝐛) –…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole