“Consiliul Județean Timiș face o politică de cătun în epoca Alin Nica“, declara vineri, 13 mai, șeful PSD Timiș, Alfred Simonis.
Declarația liderului social-democrat nu face altceva decât să întărească cele susținute de redacția noastră, cum că șef CJ Timiș, este un simplu țărănuș parvenit cu aere de mare european, de unde și nickname-ul, Alin “Săteanul“ Nica. Mai mult, USR Timiș susținea într-un comunicat de presă recent că Alin Nica nu face decât “gargară politică de nivel comunal“.
De la declarația în cauză a lui Alfred Simonis nu a trecut decât o săptămână, iar în aceste 7 zile CJ Timiș a fost implicat în două incidente de protocol, hiperbolizând, putem spune diplomatice, care arată nivel extrem de rudimentar al conducerii peneliste.
Astfel, duminică 15 mai, Prefectura Timiș a sărbătorit 30 de ani de activitate, iar CJ Timiș nu a fost reprezentat de nimeni din conducerea instituției, așa cum puteți citi AICI.
Ieri, 20 mai, la Timișoara a efectuat o vizită Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, la invitația primarului Dominic Fritz. Instituția Consiliului Județean Timiș a fost invitată la eveniment dar nu a dat curs acestei solicitări și nu a fost reprezentată de nimeni.
Gesturile sunt sugestive și ar trebui să fie un semnal de alarmă inclusiv pentru conducerea centrală a PNL care merge pe mâna unor “băieți de pe sate“ care nu își înțeleg nici măcar rolul instituțional, al demnității publice, care impune anumite rigori obligatorii, deoarece despre etica profesională în cazul unuia ca Alin Nica este de prisos a vorbi, citiți doar dezvăluirile de până acum ale Buletin de Timișoara pentru a vedea pe mâna cui a încăput județul Timiș.
Prefectura Timiș spre exemplu a fost reprezentantă de subprefectul PSD Sorin Ionescu, iar din partea primăriei a participat inclusiv viceprimarul PNL Cosmin Tabără, alături de primarul Dominic Fritz, iar parlamentarii de Timiș au fost reprezentanți doar de deputatul AUR, Ciprian Titi Stoica.
Majestatea Sa Margareta, a plantat, joi, un stejar în faţa fostei Comenduiri a Garnizoanei din Timişoara, acolo unde cu 99 de ani în urmă străbunicii acesteia, Majestăţile Lor Regele Ferdinand şi Regina Maria, au plantat câte un stejar, dar gorunul sădit de fostul suveran s-a uscat în urma unor lucrări de modernizare efectuate în ultimii ani în Piaţa Libertăţii.
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a punctat că actualul stejar a fost adus din Olanda.
Arborele uscat nu va fi aruncat, ci va fi transformat de către Facultatea de Arte a Universităţii de Vest într-o operă publică de artă.
Pe placa memorială care a fost montată lângă bătrânul stejar, scria: „Săditu-s-a acest stejar în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. În anu 1923, luna maiu, ziua întâi, sub glorioasa domnie a Majestăţii Lor Regele Ferdinand I, făuritorul României Mari şi de toţi iubita Regina Maria” (…). „Săditu-s-a acest stejar spre veşnica pomenire a tuturor românilor şi a sfintei încoronări săvârşite în catedrala de la Alba Iulia în anul 1922 după Cristos, spre bucuria întregului popor românesc. Creşti cu vigoare arbore al încoronării şi fii simbol al Daciei Felix reînviate spre fericirea ţării şi mândria neamului”.
Familia Regală, alături de primarul Dominic Fritz şi de Mitropolitul Ioan al Banatului, a sădit simbolic noul tânăr stejar, întrucât cu câteva zeci de minute înainte de sosirea oaspeţilor societatea Horticola a Primăriei a plantat deja puietul adus din Olanda.
Pe placa ce va fi montată alături de copacul proaspăt sădit este inscripţionat în marmură că acesta a fost plantat de „M.S. Margareta, Custodele Coroanei Române, la 19 mai 2022, în locul stejarului sădit sub glorioasa domnie a Majestăţilor Lor Regele Ferdinand I şi Regina Maria, în urmă cu aproape un secol, la 1 mai 1923”.
Înainte de acest moment, Familia Regală a vizitat Catedrala Mitropolitană, ctitorită de Regele Mihai I, unde Mitropolitul Ioan al Banatului le-a oferit câte o candelă „pe care o aprindem acum dintr-o altă candelă, cu lumina adusă de la Sfântul Mormânt, de Învierea Domnului. Catedrala din Timişoara, la fel ca multe alte edificii din oraş, a fost ctitorită de Regele Mihai I”, al cărui portret, o frescă murală, este aşezată în dreapta intrării în lăcaşul de rugăciune.
După depunerea celor două candele la portretul fostului suveran Mihai I, Familia Regală a reinaugurat Bulevardul Regele Mihai I, care de după plecarea în exil a tatălui Custodelui Coroanei României, s-a numit până acum Bulevardul Republicii.
În Piaţa Victoriei/ a Operei, oaspeţii au trecut şi prin faţa busturilor Regelui Ferdinand I şi Reginei Maria.