Exclusiv. Ambulanța Timiș – vaca de muls a unui fost consilier al lui Alin Nica. Firmele lui Bogdan Ghelbere contracte cu SAJ

Buletin de Timișoara continuă seria dezvăluirilor privind sinecurile încasate de la stat de persoane ajunse în diverse funcții publice.

Un caz scandalos a fost descoperit de publicația noastră și care vă este prezentat în exclusivitate se referă la firmele în care este asociat Bogdan Ghelbere, fost consilier personal al șefului CJ Timiș, Alin Nica, actualmente secretar general adjunct al PNL Timiș și secretar general adjunct al Guvernului, menținut în funcție și după căderea Guvernului Florin Cîțu.

Firmele în care acesta este asociat au încheiat în luna ianuarie 2021, la fix o lună după ce Bogdan Ghelbere a fost numit de șeful CJ Timiș, Alin Nica, drept consilier personal, două contracte pe câte patru luni cu Serviciul de Ambulanță Județean Timiș.

Conform declarației de interese, primul contract a avut o valoare de 3.200 de lei și este încheiat de firma SC Banat I.C.T. SRL, iar cel de-al doilea contract a fost în valoare de 12.000 de lei și este încheiat de către SC 2 MG SRL. În total peste 15.000 de lei.

Ambele contacte au fost încheiate pentru patru luni, în perioada ianuarie – aprilie 2021.

Buletin de Timișoara a solicitate SAJ Timiș un punct de vedere cu privire la serviciile prestate de cele două companii unde Bogdan Ghelbere este asociat deoarece am dorit să vă prezentă obiectul contractului și dacă sumele respective s-au făcut sau nu ca plăți lunare, însă până la data publicării acestui articol redacția noastră nu a primit niciun răspuns.

Cert este că încheierea acestor contracte ridică suspiciuni rezonabile în privința modului în care s-au realizat având în vedere că Bogdan Ghelbere era consilierul președintelui CJ Timiș, Alin Nica, care la rândul său coordonează Autoritatea Teritorială de Ordine Publică organizație în care Ambulanța Timiș este membră. Mai mult, CJ Timiș a acordat în trecut importante finanțări SAJ Timiș pentru cumpărarea de ambulanțe noi.

Reamintim că recent Buletin de Timișoara a dezvăluit în exclusivitate că una dintre firmele lui Bogdan Ghelbere, 2MG SRL, are în derulare un contract de 11.000/lună cu Retim, societate unde Consiliul Local Timișoara este acționar, în numele timișorenilor și pe banii cetățenilor, însă refuză să pună la dispoziția opiniei publice contractul ca dovadă a transparenței care guvernează societatea respectivă.  

Bogdan Ghelbere a deținut în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021 funcția de consilier personal al șefului CJ Timiș, Alin Nica, iar din februarie 2021 a fost numit secretar general adjunct al Guvernului. În urma alegerilor interne din PNL Timiș din vara lui 2021, Bogdan Ghelbere a fost numit de nouă conducere, formată din Alin Nica și Dănuț Groza, în funcția de secretar adjunct al PNL Timiș, pe care o deținea cu titlu interimar din toamna lui 2020.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole