Conducerea USR a primăriei Timișoara, în frunte cu primarul Dominic Fritz și viceprimarul Ruben Lațcău, au transmis astăzi mesaje de susținere pentru deputatul de Timiș Cătălin Drulă, candidat la șefia USR.
Primarul Dominic Fritz, care este și președinte al USR Timiș, spune că lupta nu este între useriști, ci cu un sistem al unor rețele post-securiste îmbrăcate în haine de partid
“Probabil nu este o surpriză pentru nimeni că îl susțin pe parlamentarul USR de Timiș Cătălin Drulă la alegerile pentru președinția partidului. Nu o fac din datorie, ci din convingere. Cătălin este un om enervant de deștept, impresionant de curajos și de o integritate de neclintit. Cel mai important însă pentru mine este că el crede, ca și mine, în puterea noastră, a partidului USR, de a transforma România. Nu candidează, cum o fac alții, bârfind și denigrând partidul, ca apoi să se mire de ce scade încrederea cetățenilor. Cătălin știe că lupta nu este între noi, ci cu un sistem al unor rețele post-securiste îmbrăcate în haine de partid. Acele pseudo-partide își consolidează puterea din ce în ce mai mult, cu un cinism incredibil față de nevoile reale ale românilor. Cătălin are perseverența de a duce lupta dură împotriva lor și are și încrederea că o putem câștiga pe termen lung. Că românii o pot câștiga pe termen lung. Votez Cătălin Drulă nu pentru USR, ci pentru România. Avem nevoie de viziune și asumare pentru țară. Avem nevoie să coagulăm energiile și să susținem administrațiile locale reformatoare ca la Timișoara. USR, cu toate bubele unei organizații tinere, este singurul partid viabil care face viața politică din România respirabilă, suportabilă. Sunt mândru să fiu coleg cu Cătălin Drulă. Cu el în frunte deschidem un nou capitol de încredere în potențialul USR. Pentru că iubim România“, a declarat Dominic Fritz.
La rândul său, viceprimarul Ruben Lațcău, a precizat că România este o țară sufocată de mafia politico-administrativă condusă de epoleți.
“Îl sprijin pe parlamentarul USR de Timiș Cătălin Drulă pentru a deveni președintele partidului. Cătălin este printre cele mai inteligente și capabile persoane pe care le-am cunoscut, dar, dincolo de asta, are o inteligență emoțională suficient de dezvoltată încât să înțeleagă cum funcționează societatea. Aceste calități ar trebui să fie condiții obligatorii pentru orice lider politic. Dar nu acestea sunt însușirile pentru care îl votez și susțin ca președinte al USR. Calitatea sa esențială e determinarea. Capacitatea de a vedea nevoia, de a identifica soluția și de-a merge spre ea hotărât și ne intimidat. Nici de golani și nici de galerie. România este o țară sufocată de mafia politico-administrativă condusă de epoleți, cu multe instituții dacă nu disfuncționale, atunci de-a dreptul toxice pentru democrație. Dacă cineva își imaginează că un astfel de stat se reformează prin el însuși, că o astfel de tumoare dispare de la sine, în timp, eventual prin negociere, se înșală. E nevoie de determinare, dârzenie, curaj, de a planifica totul cu inteligență și tact. Singurul lider politic de azi capabil de așa ceva este din punctul meu de vedere Cătălin Drulă. De aceea îl susțin pentru funcția de președinte al USR și rolul de lider al opoziției democratice, atât cât a mai rămas ea“, a declarat Ruben Lațcău.
Votul online pentru preşedinţia Uniunii Salvaţi România a început miercuri, la ora 10,00, urmând să se încheie pe 10 iulie la aceeaşi oră.
Potrivit unui comunicat al USR, şase candidaţi sunt înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al partidului. Aceştia sunt:
* Octavian Berceanu – fost comisar-şef al Gărzii de Mediu;
* Cătălin Drulă – deputat USR de Timiş, preşedinte interimar al USR, fost ministru al Transporturilor;
* Alexandru Kiss – şofer de TIR, membru filiala USR Bălceşti, Vâlcea;
* Miroslav Taşcu-Stavre – lector universitar, membru filiala USR Reşiţa, Caraş-Severin;
* Cătălin Teniţă – deputat USR de Bucureşti;
* George Ungureanu – inginer în domeniul petrol şi gaze, preşedinte filiala USR Murighiol, Tulcea.
Preşedintele USR este ales prin votul tuturor membrilor, iar primul tur de scrutin se desfăşoară în perioada 6 – 10 iulie. Dacă niciun candidat nu obţine majoritatea voturilor valabil exprimate, se va organiza un al doilea tur de scrutin, la care vor participa primii doi candidaţi clasaţi. În eventualitatea unui al doilea tur de scrutin, acesta va avea loc în perioada 11 – 15 iulie.
Rezultatele alegerilor interne vor fi validate de Congresul USR pe 16 iulie, într-o şedinţă online.