Primarul Dominic Fritz a semnat autorizația de construire pentru viitoarea creșă de pe strada Învățătorului, nr 2, din Timișoara.
Locația, situată în zona Bucovina, va oferi locuri pentru 70 de copii.
Terenul, cu o suprafață utilă de 1500 mp, are spațiu suficient pentru un teren multifuncțional amenajat cu locuri de joacă, alei pietonale și spații verzi și o parcare de 11 locuri.
Clădirea va fi realizată pe parter și va fi structurată în 3 zone funcționale: administrativă, unde va fi și zona de acces, cea destinată copiilor și spațiul pentru servicii tehnice și gospodărești.
“Am semnat autorizația de construire pentru o nouă creșă. O ridicăm în zona Bucovinei, împreună cu Compania Națională de Investiții. Mai avem 2 creșe în șantier, în Ciarda și în Lipovei. Iar la cea de pe Bogdăneștilor clădirea e gata, urmează dotările. Acestea sunt soluții care pe termen mediu fac din Timișoara o casă atractivă pentru familiile tinere care își doresc copii. Lucrăm și la soluții imediate care să rezolve parte din presiunea actuală pentru locuri în creșe și grădinițe. În vara asta, amenajăm 160 de locuri pentru cei mici, în spații care până nu demult, erau sub cheie sau transformate în locuri de depozitare“, a declarat primarul Dominic Fritz.
Finanțarea proiectului, în valoare de 16.640.271,92 lei cu TVA, este asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar implementarea, de către Compania Națională de Investiții. Primăria Municipiului Timișoara va asigura realizarea lucrărilor de branșare și viabilizarea terenului. Durata execuției este de 36 de luni, de la emiterea ordinului de începere.
Primăria Municipiului Timișoara continuă procesul de dezvoltare a infrastructurii educaționale din Timișoara, investind 20% din bugetul de dezvoltare în educație.
Creșa de pe Bogdăneștilor este aproape finalizată, iar în Ciarda și în Lipovei sunt în lucru încă 2 creșe.
Necesitatea unităților de învățământ ante-preșcolar este tot mai mare în Timișoara, cu atât mai mult cu cât majoritatea părinților cu copii sub 3 ani sunt nevoiți să apeleze la grădinițe private pentru educația copiilor.
Finanțarea nerambursabilă este asigurată prin prin PNRR/2022/C15 – Componenta 15 – Educație, Investiția 1, Operațiunea 2.