Document oficial. Agenția Națională de Integritate îl cercetează pe șefului PNL Timiș, Nica Alin, pentru conflict de interese în urma sesizării pe care a înaintat-o Buletin de Timișoara

Buletin de Timișoara a avut dreptate.

Agenția Națională de Integritate a comunicat oficial redacției Buletin de Timișoara că în data de 4 noiembrie 2021 a început cercetarea și evaluarea șefului CJ Timiș și PNL Timiș, Alin Nica, pentru conflict de interese, în urma sesizării pe care a înaintat-o echipa noastră de investigație.

Ancheta Buletin de Timișoara, care poate fi citită aici, arăta cum șeful CJ Timiș, Alin Nica, a dat bani din bugetul instituției către Parohia din satul său, Dudeștii Noi, pentru construcția unei noi biserici, deși are un interes patrimonial în cauză, fiind membru în Consiliul de conducere al Parohiei, lucru interzis de legea 161/2003.

Conform documentului oficial al Agenția Naționale de Integritate, inspectorul de integritate desemnat “va efectua evaluarea respectării regimului juridic al conflictelor de interese de către domnul Nica Alin Adrian, în conformitate cu prevederile art.11 din același act normativ. Activitatea(..) de evaluare a conflictelor de interese(…) se efectuează atât pe durata exercitării funcțiunilor ori demnităților publice, cât și în decursul a 3 ani după încetarea acestora; Activitatea ce se efectuează pe durata prevăzută la alin(1) constă în evaluarea (…) conflictelor de interese(…) exclusiv pentru perioada exercitării funcțiilor ori demnităților publice”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole