Sâmbătă, 26 martie 2022, Buletin de Timișoara vă prezenta cum administrația județeană urmează să decidă săptămâna aceasta preluarea unei suprafețe de teren din patrimoniul comunei Dudeștii Noi în patrimoniul județului, care este necesară pentru ca CJ Timiș să solicite fonduri pentru realizarea unei stații de reîncărcare a vehiculelor electrice chiar în localitatea de domiciliu a actualului șef al CJ Timiș, Săteanul Alin Nica, cu detalii AICI.
Însă, în ședința de Consiliu Județean de miercuri, 30 martie, consilierii județeni sunt chemați să aprobe și preluarea unei suprafețe de teren de 25 de metri pătrați pentru a construi o asemenea facilitate și în comuna Becicherecu Mic unde primar este pesedistul Raimond Rusu, adică nașul lui Alin Nica, șeful CJ Timiș.
Așadar, nașul și finul își construiesc, pe banii contribuabililor, stații de încărcare a mașinilor în satele lor.
Distanța dintre cele două sate, până recent Dudeștii Noi era sat aparținător comunei Becicherecu Mic, este de circa 5 km, deci cum poate fi justificată o asemenea situație aberantă decât pe principiul cine împarte parte își face?
“Având în vedere prevederile art. 108 din Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, una din modalitățile prin care Consiliul Județean Timiș poate aplica la acest program în calitate de solicitant este aceea de a deține un drept de proprietate asupra imobilelor de pe raza unor UAT-uri, pe care urmează a fi amplasate stațiile de încărcare“, se arată în Proiectul de Hotărâre de Consiliu Județean care ar urma să fie aprobat miercuri și pe care îl puteți consulta la finalul articolului.
La fel ca la Proiectul de Hotărâre ce privește comuna Dudeștii Noi și la Proiectul privitor la comuna Becicherecu Mic cel care girează cu semnătura proiectele în cauză este vicepreședintele USR al CJ Timiș, Cristian Moș, care nu pare deranjat de această situație și validează și un asemenea proiect, deoarece Alin Nica și-a delegat aproape toate atribuțiile către administratorul public și vicepreședinții CJ Timiș, pentru a scăpa astfel de semnarea de acte care i-ar putea atrage la un moment dat chiar și răspunderea penală. Iar în acest caz conflictul de interese ar putea fi unul grosolan, tocmai de aceea Cristian Moș este semnatarul documentelor în locul lui Alin Nica, pentru a eluda un nou dosar care ar ajunge pe masa Agenției Naționale de Integritate.
Consiliul Județean Timiș arată pe zi ce trece ca pușculița de doi bani a lui Alin Nica și acoliții săi, pentru că trebuie amintit că recent firma tatălui consilierei personale a lui Alin Nica a primit de la CJ Timiș un contract de lucrări, faptul semnalat în exclusivitate de Buletin de Timișoara, AICI.
La fel, o firmă de avocatură folosită de Alin Nica în scop personal a avut încheiat un contract de consultanță juridică cu o asociație în cadrul căreia CJ Timiș este membru și finanțator important, despre care puteți citi AICI.
Consiliul Județean Timiș devine tot mai clar un sat de talia comunei Dudeștii Noi, deoarece activitățile fostului primar sunt continuate și la nivel de administrație județeană, pentru că opoziția la asemenea acțiuni nu există.